Setmana de la donació a Ekke

0
34
Setmana al Ekke

Amb motiu del Dia Mundial del Ronyó, celebrat anualment el segon dijous del mes de març, la Fundació Renal Jaume Arnó, conjuntament amb el gimnàs Ekke vam organitzar la I Setmana per la Donació i el Trasplantament d’Òrgans.

Dels més petits als més grans, tothom va poder gaudir d’una sèrie d’activitats enfocades a la conscienciació sobre la importància de la donació d’òrgans i teixits, la prevenció i el control de la malaltia cardiovascular i el paper clau que juga l’activitat física en tots aquests aspectes.

Per poder apropar la població general a la realitat actual de la situació i prevenir possibles patologies, el personal especialitzat d’El Bus de la Salut va estar present al vestíbul d’Ekke realitzant proves mèdiques, com ara ecografies de caròtida o la presa de la pressió arterial a tots els socis que ho sol·licitessin.

Una de les millors maneres de realitzar canvis en la societat futura és educant els infants d’avui perquè el demà sigui encoratjador. Per aquest motiu, els més petits, dins del seu espai de ludoteca, van gaudir de diversos tallers enfocats a la salut renal i es va posar èmfasi en els comportaments preventius.

El programa d’aquesta I Setmana per la Donació i el Trasplantament d’Òrgans era molt prometedor, però, malauradament, es va veure truncat a mitja setmana a causa del virus SARS-CoV-2. Aquestes circumstàncies excepcionals ens van obligar a anul·lar xerrades que havia d’oferir personal sanitari de renom, com la del director de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), el Dr. Jaume Tort, conjuntament amb la Dra. Mariona Badia, metgessa intensivista i coordinadora de Trasplantaments de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

La que havia de ser l’activitat esportiva estrella de la setmana, els 100×100 Metres Solidaris nedant, tampoc es va poder realitzar. Es tractava d’una prova solidària i no competitiva en què s’havien de nedar de forma ininterrompuda un total de 10.000 metres, corresponent a nedar 100 vegades la distància de 100 metres amb un temps màxim de 5 hores.

Setmana al Ekke

Malgrat les contingències, els dies que es van poder celebrar van ser tot un èxit i des de la Fundació Renal Jaume Arnó desitgem poder tornar-hi l’any vinent, sempre respectant la nova normalitat que es viurà i aprenent el màxim possible de la situació viscuda.

Finalment, agrair profundament l’ajuda rebuda per part dels professionals del gimnàs Ekke a l’hora d’organitzar aquest esdeveniment. Sense la seva generositat i sensibilitat no hauria estat possible.