REnAL 3, compromesos amb la salut

0
244
Editorial Núria Arnó

Núria Arnó Cornet
Presidenta Executiva 

Per començar, em complau enormement poder ser jo en primera persona qui presenti la nova edició de la revista RE(N)AL.

El passat mes de desembre se’m va brindar l’oportunitat de poder formar part i viure el dia a dia de la Fundació que el meu pare va fundar anys ençà amb la vocació de donar resposta a la inquietud i el compromís personal que va adquirir durant l’experiència viscuda com a malalt renal. El fet d’haver viscut la situació em fa afrontar aquesta nova etapa amb molta il·lusió i amb ganes de fer tot el possible per ampliar les fronteres d’aquesta institució ajudant sempre el màxim nombre de persones i consolidant les accions que actualment s’estan realitzant.

Com tots sabem i hem viscut, aquest primer semestre de l’any ens hem trobat en una situació excepcional. Malgrat les contingències, tot l’equip de la Fundació Renal Jaume Arnó estem summament contents que la tercera edició de la nostra revista sigui una realitat.

Un cop més, la divulgació de temes d’interès per al nostre col·lectiu ha estat la principal font d’inspiració. També hi són presents un conjunt d’articles realitzats per professionals de la salut, als quals volem agrair de tot cor l’esforç i la feina feta a primera línia de la Covid-19 per salvar vides.

Arran de la necessitat que ha provocat aquesta pandèmia, des de la Fundació vam creure necessari posar-hi el nostre granet de sorra de la manera que fos possible. Així, els professionals que formen part del projecte El Bus de la Salut, juntament amb CatSalut, han estat treballant en la realització de tests de detecció de la Covid-19 pel territori que comprèn la província de Lleida. Els estem molt agraïts!

També destacar la feina que s’està realitzant des de la nostra nova seu de Tarragona. Amb gairebé una quantitat superior de persones amb malaltia renal crònica equivalent a dues vegades i mitja la de la comarca de Lleida, s’ofereix als afectats i als familiars atenció psicosocial i nutricional, entre d’altres.

Amb tot i això i més, us dono la benvinguda a la tercera revista REN(A)L. Esperem que la gaudiu tant com nosaltres n’hem gaudit en fer-la.