“Salut renal per a tothom, a tot el món. Des de la prevenció fins a la detecció.”

El Dia Mundial del Ronyó és una campanya que té com a objectiu crear consciència sobre la importància dels nostres ronyons. Arreu del món, el segon dijous del mes de març, tenen lloc activitats i esdeveniments per fomentar els comportaments preventius, per alertar dels diferents factors de risc i per informar sobre la malaltia renal i la donació d’òrgans.

Per nosaltres és un dels dies més importants de l’any, per això ens agrada celebrar-ho d’una manera que deixi empremta i que assoleixi els objectius de la campanya mundial.

Pensem que la manera més efectiva de produir canvis en la nostra societat és educant les generacions futures, els infants d’avui. És un procés a llarg termini, però d’impacte profund. Amb aquesta idea en ment, posem en marxa un taller formatiu molt interactiu i dinàmic, emmarcat en el projecte Lleida per la Donació: La setmana del ronyó a les escoles.

La Fundació es proposa alternar escoles públiques de la ciutat de Lleida amb escoles públiques de zones més descentralitzades i anar canviant cada any. El passat 2019, l’Escola Pública d’Almenar ens obrí les seves portes i enguany serà l’escola Pràctiques II de Lleida la que acollirà les nostres propostes, des de cicle infantil a cicle superior.

Experiments, visionat de vídeos, un peluix fet a mà –en Ronny– i un conte, entre d’altres, són les eines interactives que ens ajuden a transmetre a l’alumnat la importància de tenir cura dels nostres ronyons.

Vols aconseguir el conte En Roc i l’Ori van al metge?

Posa’t en contacte amb nosaltres! Disposem d’exemplars gratuïts a les seus de Lleida i Tarragona.

Treballes en una escola i t’agradaria que l’equip de la Fundació dugués a terme La Setmana del Ronyó?

Escriu-nos a: frenal@fjarno.org sol·licitant-nos informació. Recordeu que els nostres tallers són GRATUÏTS!

Música en diàlisi

D’altra banda, com cada any, oferim música en directe, gentilesa de músics voluntaris, durant les sessions d’hemodiàlisi. Durant uns instants màgics, les càlides notes musicals i el ritme harmònic, reemplacen el fred ressò de la sala i les dissonants xiulades de les màquines.