Un any més, de la mà de la Fundació Renal Jaume Arnó i amb el suport de la Diputació de Lleida, es va celebrar la 3a Mostra de curtmetratges sobre la Donació d’Òrgans. El Dia Nacional del Donant està dedicat a aquelles persones i famílies que, d’una forma tan altruista, han donat una part d’elles mateixes per donar vida a algú altre.

L’acte va tenir lloc el passat 5 de juny, a l’auditori CaixaFòrum de Lleida, i els seus protagonistes van ser alumnes voluntaris de quart d’ESO i primer de batxillerat dels Instituts Joan Oró, Samuel Gili i Gaya i Josep Lladonosa de Lleida. Aquests, van preparar una sèrie de vídeos per conscienciar el públic de la necessitat de solidaritat i de la importància de la donació i el trasplantament d’òrgans.

Va ser un acte ple d’emocions en què vam gaudir d’una entrevista commovedora a un donant viu, acompanyat del septet de l’orquestra jove de l’Institut Gili i Gaya.

Destaquem la participació del Dr. Jaume Tort (director de la OCATT), la delegada de Salut, Divina Farreny, el Dr. Alfons Segarra (Cap del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova) i la Dra. Mariona Badia (metge intensivista i coordinadora de trasplantaments de l’Arnau de Vilanova).