Gràcies

0
158
L’analista no construeix un espai, sinó que construeix en un espai.”

El meu pas per la Fundació Renal Jaume Arnó ha estat una experiència molt positiva, m’ha enriquit tant personalment com professionalment.

He tingut la gran sort de poder aprendre i treballar amb tres meravelloses professionals (Esther, Raquel i Cristina), les tres de diferents àrees, però remant cap a la mateixa direcció… ajudar les persones amb malaltia renal.

Seria impossible tirar endavant un projecte sense respecte, confiança i professionalitat… així definiria jo el clima que es respira a la Fundació.

Concretament, m’agradaria expressar el meu agraïment a l’Esther Jiménez (psicòloga/psicoanalista del centre). Gràcies per acostar-me a la psicoanàlisi, per ensenyar-me a escoltar i a interpretar les paraules, a no avantposar els meus desitjos als del pacient, gràcies per respectar tant aquesta professió.

M’agradaria dedicar també unes línies als pacients de sistemes renals de Lleida, als quals vaig tenir l’oportunitat de conèixer.

Em vaig adonar, al llarg de les diferents sessions, que volen i necessiten explicar la seva història… ser escoltats. No estan sols en les 4 hores de diàlisi, sinó que hi ha infermeres i metges que estan molt atents, mostrant una gran sensibilitat en el seu treball. No obstant això, molts viuen aquestes hores en soledat.

L’atenció psicològica que se’ls ofereix per part de la Fundació, és una molt bona oportunitat per a aquestes persones d’alliberar-se de la càrrega que pot arribar a ser en moltes ocasions la malaltia. A ells els dic: gràcies per obrir-me les portes de casa seva, per compartir amb mi els seus triomfs i les seves derrotes.

Gràcies, en definitiva, per acompanyar-me en aquest curt però intens viatge.