Empreses compromeses amb els objectius de desenvolupament sostenible

0
357
Objectius Desenvolupament Sostenible

L’any 2015, i amb suport de l’ONU, més de 150 caps d’estat i de govern es van reunir per aprovar l’Agenda 2030, que conté els 17 objectius de desenvolupament sostenible que, des del 2016, regeixen els esforços dels països per aconseguir un món millor.

Els 17 objectius de desenvolupament sostenible són el pla mestre per a una crida a l’acció de tots els països del món per eradicar la pobresa, protegir el planeta i garantir la pau i la prosperitat de tothom. Per aconseguir aquest somni, és important que es puguin assolir aquests objectius abans del 2030.

Objectius ODS
ODS 1 – La fi de la pobresa
ODS 2 – Fam zero
ODS 3 – Salut i benestar
ODS 4 – Educació de qualitat
ODS 5 – Igualtat de gènere
ODS 6 – Aigua neta i sanejament
ODS 7 – Energia assequible i no contaminant
ODS 8 – Feina decent i creixement econòmic
ODS 9 – Indústria, innovació i infraestructures
ODS 10 – Reducció de les desigualtats
ODS 11 – Ciutats i comunitats sostenibles
ODS 12- Producció i consum responsables
ODS 13 – Accions per frenar el canvi climàtic
ODS 14 -Vida submarina
ODS 15 – Vida i ecosistemes terrestres
ODS 16 – Pau, justícia i institucions sòlides
ODS 17 – Aliances per aconseguir els objectius

La responsabilitat social corporativa (RSC), també anomenada responsabilitat social de les empreses (RSE), és el compromís que adopten envers les necessitats dels seus grups d’interès en els diferents àmbits (laboral, acció social, medi ambient, clientela i entitats proveïdores, i bon govern i transparència) mitjançant una implicació voluntària i solidària més enllà del que estableix la legislació vigent.

Per tant, les empreses tenen, en el nou context en què ens trobem, un paper vital en la societat. L’humanisme empresarial és cada vegada més important per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible per canviar les coses de cara a l’any 2030. I amb això no volem dir que les empreses hagin de resoldre tots els problemes socials, sinó la necessitat d’identificar en quins es pot fer una contribució significativa i coherent tenint en compte el propòsit de l’organització.

Les empreses poden ser cada cop més humanes si al darrere hi ha un lideratge capaç d’unificar tots els empleats al voltant d’una idea i uns valors ferris. És important conèixer el context en el qual ens trobem per crear un discurs autèntic que articuli els interessos de la companyia amb els de la societat. També han d’apostar per un planeta en què tots hi capiguem i contribuir amb les organitzacions i les entitats del seu propi territori que, sense ànim de lucre, treballen per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible.

Tots els projectes en què treballem a la Fundació Renal Jaume Arnó reuneixen alguns objectius de desenvolupament sostenible:

Objectius ODS

Podeu informar-vos sobre els nostres projectes visitant el nostre lloc web, www.fjarno.org, i descobrir quin és el que s’adequa més als propòsits de cada companyia.

Més informació:

https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/objetivos-de-desarrollo-sostenible/

https://www.cepal.org/es/temas/agenda-2030-desarrollo-sostenible

www.kunectors.com