CURIOSITATS: la Bíblia; l’antic Egipte; la medicina tradicional xinesa

0
81

LA BÍBLIA

La Bíblia utilitza la paraula hebrea kela·yóhth i la paraula grega ne·frói (ronyons) en sentit figurat per referir-se als aspectes més íntims de la personalitat. A vegades, cor i ronyó s’utilitzen de manera anàloga.

(Salm 7:9) (Apocalipsi 2:23) [Jo sóc el qui escruta ronyons i cors, i us donaré a cadascun segons les vostres obres.] Versió dels Monjos de Montserrat.

FONT

Biblioteca en línea jw.org/es >Riñones

L’ANTIC EGIPTE

En l’Antic Egipte, s’extreien tots els òrgans durant l’embalsamatge, excepte els ronyons. “Sólo el corazón, sede del asiento del pensamiento y los sentimientos y los riñones quedan o son puestos en su lugar después de la momificación”.

FONT

filosofia.nueva-acropolis.es

LA MEDICINA TRADICIONAL XINESA

Segons la medicina tradicional xinesa, el ronyó és el receptacle on resideix tota la càrrega congènita del cos. El ronyó ha de preparar suficient energia per fer front al consum de calor al qual ens obliga l’hivern.

Quan els òrgans estan plens d’essència vital, l’excedent se “cedeix” als ronyons, que són dipositaris d’aquesta essència. L’essència consumida pot ser nodrida i completada per l’essència adquirida pels aliments. El ronyó també és el responsable de recuperar el cos del desgast de tot un any i d’emmagatzemar suficient energia per a la primavera. Per tot això, la cura el ronyó és de vital importància.

El paper del sistema renal en la medicina xinesa va molt més enllà de la funció dels ronyons físics definits per la medicina occidental. El sistema renal proporciona l’arrel de la nostra energia en general i té una gran influència en el nostre desenvolupament.

FONT

Centro de lengua y cultura china XINDONGFANG